Conflict diplomatic: Arabia Saudită a extrădat aproximativ 15.000 de cămile qatariote

Data publicării:
UN Troops Assist Malian Government In Fighting Rebels
Foto: Guliver/GettyImages

Arabia Saudită, care a rupt relaţiile cu Qatarul pe 5 iunie, a emis ordine de extrădare vizând aproximativ 15.000 de cămile qatariote. Animalele au fost blocate zile întregi la graniţa dintre cele două monarhii din Golful Persic, fără apă şi mâncare, scrire Foreign Policy.

UN Troops Assist Malian Government In Fighting Rebels
Foto: Guliver/GettyImages

„Cămilele mureau de foame. O parte dintre masculi s-au luptat şi sunt în stare foarte proastă”, s-a plâns un proprietar de cămile din Qatar, furios. „Fratele meu încă mai are 10 sau 11 cămile în Arabia Saudită”, a adăugat el.

Imagini cu animalele înfometate au apărut în ziarele din Qatar pe 19 iunie, stârnind nemulţumirea populaţiei.

În faţa valului de furie populară, autorităţile au trimis provizii pentru animale şi au construit adăposturi temporare. În cele din urmă, animalele au ajuns înapoi în Qatar.

Qatarul, o peninsula cu suprafaţa de 11.500 de kilometri pătraţi din Golful Persic, nu are suficiente zone cu vegetaţie pentru a hrăni cămilele, care reprezintă o parte importantă a culturii tradiţionale şi care au un rol important în turism. În trecut, multe familii qatariote îşi trimiteau cămilele să se hrănească în Arabia Saudită.

Păstorii de cămile sunt nemulţumiţi de criza izbucnită între Doha şi majoritatea statelor din Golf. „Vrem pur şi simplu să ne trăim viaţa, să mergem în Arabia Saudită şi să avem grijă de cămilele noastre şi să ne întoarcem (în Qatar – n.r.) pentru a avea grijă de familia noastră”, s-a plâns un crescător de animale.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrainul şi Egiptul şi-au întrerupt la începutul lunii relaţiile cu Qatarul, acuzând Doha că susţine financiar terorismul în Orientul Mijlociu şi în alte părţi - o acuzaţie pe Doha o respinge.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri