Sari la conținut

Controverse pe Twitter, după mesajul de Crăciun al Reginei Elisabeta a II-a: „Nu-mi vine să cred!”

Atunci când regele George al V-lea a susţinut la radio discursul său de Crăciun în 1932 în care le-a cerut compatrioţilor lui să caute „prosperitatea, dar fără egoism”, puţini oameni se aşteptau ca monarhul britanic să instaureze în acest fel o tradiţie care să continue până în prezent.

Dar, deşi discursurile monarhilor britanici au fost de obicei lipsite de controverse, mesajul de Crăciun din acest an a generat un număr uriaş de comentarii pe Twitter, întrucât regina Elisabeta a II-a a inclus în discursul ei din 2014 o referire la serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

În acest discurs, care a avut ca temă principală reconcilierea, suverana britanică a inclus un fragment de text în care a vorbit despre vizita ei din luna iunie în Belfast, unde a vizitat unul dintre platourile în care se filmează serialul „Game of Thrones”.

„Beneficiile reconcilierii s-au văzut foarte clar atunci când am vizitat Belfastul în luna iunie”, a declarat regina Elisabeta a II-a, care îşi petrece Crăciunul, ca în fiecare an, în reşedinţa ei Sandringham din comitatul Norfolk.

„Deşi vizita mea pe platoul în care se filma "Urzeala tronurilor" a atras cel mai mult atenţia, locul care îmi va rămâne cel mai viu în minte va fi Crumlin Road Gaol”, a adăugat suverana britanică.

Crumlin Road Gaol, care a fost închisă în 1996, a fost una dintre închisorile în care au fost încarceraţi militanţii IRA în timpul conflictului etnic-naţionalist din Irlanda de Nord (cunoscut sub denumirea "The Troubles"). Închisoarea a fost ulterior transformată într-un muzeu.

În aceeaşi zi, regina britanică a vizitat platourile în care au fost filmate scene din următorul sezon al serialului "Urzeala tronurilor", produs de HBO, inclusiv faimosul "Tron de Fier", şi a stat de vorbă cu câţiva actori din distribuţia show-ului TV, precum Lena Headey, interpreta reginei Cersei, şi Kit Harrington, interpretul personajului Jon Snow.

În urma menţionării numelui serialului în discursul de Crăciun al reginei, fanii "Game of Thrones" au luat cu asalt platforma de microblogging Twitter, pe care au publicat numeroase comentarii. „Nu-mi vine să cred! Regina chiar a menţionat numele "Game of Thrones"?”, a scris utilizatoarea Sophie Corfan.

O altă utilizatoare, Caroline Carpenter, a scris: „Îmi place la nebunie faptul că titlul serialului "Game of Thrones" a fost menţionat în discursul reginei!”. Însă nu toţi utilizatorii sunt de părere că acea menţionare ar fi fost ideea reginei. Un alt utilizator, Ty, sugerează faptul că ar fi vorba de un pariu al reginei cu nepotul ei prinţul Harry.

„Regina a menţionat numele serialului "Game of Thrones". Pun pariu că a fost o provocare pe care i-a lansat-o prinţul Harry”, spune el.

Deşi referirea la un popular serial de televiziune reprezintă o premieră pentru discursul de Crăciun al reginei, nu este pentru prima dată când suverana britanică a generat numeroase comentarii pe Twitter.