Controverse privind uciderea lui Osama bin Laden

Data publicării:
Osama bin Laden

Jurnalistul susţine că ce ni s-a spus nouă în urmă cu patru ani a fost minciună, o înscenare... Operaţiunea celebrelor trupe speciale ar fi fost pur şi simplu regizată, în colaborare cu autorităţile pakistaneze. Casă Albă neagă.

Seymour Hersh susţine că Osama bin Laden nu se ascundea în Pakistan. Liderul Al Qaida ar fi fost capturat încă din 2006 de armata pakistaneză şi era ţinut în arest în casă unde, în 2011, a fost lichidat de trupele SEAL. Jurnalistul afirmă că este o minciună faptul că americanii ar fi executat raidul fără a informa autorităţile de la Islamabad, care în realitate ar fi fost complice la uciderea teroristului.

Preşedintele nostru a autorizat raidul, trupele SEAL l-au executat, l-au ucis pe bin Laden, au intrat şi au ieşit cu succes (n.red: din Pakistan), dar restul este doar o înşelătorie. Dacă voi credeţi că Osama bin Laden, care după 2001 a fost cel mai căutat om din lume, cel mai mare duşman al Americii, s-a gândit la un moment dat, după cinci-şase ani, că ascunzătoarea bună şi sigură este Abbottabad, oraş aflat la 40 de kilometri de Islamabad, atunci putem spune foarte bine că totul este o poveste de Lewis Carol, o fabulaţie”, a spus Seymour Hersh, jurnalist. 

Seymour Hersh îşi bazează declaraţiile pe informaţii obţinute de la un fost angajat al serviciilor secrete americane şi de la militari de rang înalt din Pakistan. Jurnalistul susţine că punerea în scenă a operaţiunii ar fi fost o manevră politică a preşedintelui Barack Obama. Administraţia SUA a respins toate acuzaţiile, pe care le consideră nefondate.

Osama bin Laden a fost ucis în mai 2011 de trupele SEAL, într-o casă din Abbottabad. Misiunea a fost executată de trupele speciale aflate la bordul a patru elicoptere. Osama bin Laden a fondat organizaţia teroristă islamică Al Qaida care a organizat atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, în care aproape 3.000 de oameni au murit şi peste 6.000 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri