COP21: Barack Obama cere liderilor lumii "să fie la înălțimea mizelor" încălzirii planetei

Data publicării:
obama

 

Avem puterea de a schimba viitorul nostru aici și astăzi, însă numai dacă noi ne vom ridica la înălțimea mizei, a spus președintele american în fața a peste 150 de lideri din întreaga lume, reuniți la Bourget, în apropiere de capitala Franței, în cea mai mare reuniune internațională destinată problemelor climatice.

Liderul celui de-al doilea cel mai poluant stat al planetei, după China, a respins ferm argumentul potrivit căruia lupta împotriva schimbărilor climatice ar fi o nouă veste proastă pentru economie.

"Am dovedit că nu există niciun conflict între creșterea economică puternică și protecția mediului. Am separat argumentele vechi de lipsa acțiunii (...). Acest lucru ar trebui să ne dea speranță", a mai spus Barack Obama.

Citându-l pe Martin Luther King care spunea că un moment vine întotdeauna prea târziu pentru a acționa, Barack Obama a spus că "dacă noi acționăm aici, dacă noi acționăm imediat (...) atunci nu este prea târziu". "Știind că generația următoare va beneficia de ceea ce facem noi aici, nu ne putem imagina o recompensă mai plăcută", a mai spus președintele american.

SUA și-au asumat reducerea cu 26%-28% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2025, raportat la anul 2005, conform Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri