Copii sechestrați de părinți. Doi americani şi-au închis fetele în casă timp de doi ani

Data publicării:
tucson

Cele două fete care au reuşit să evadeze le-au povestit poliţiştilor amănunte terifiante. Tinerele nu au ieşit din propria casă timp de doi ani şi tot de atunci nu şi-au văzut sora mai mare, ţinută captivă într-o altă cameră. În fiecare zi erau bătute şi nu au fost lăsate să se spele timp de o jumătate de ani.

Ajunşi în casa familiei Richter, poliţiştii au văzut scene greu de descris. Mai întâi au găsit-o pe sora fetelor, o adolescentă de 17 ani, închisă într-o cameră care semăna mai mult cu o celulă.

Apoi, au intrat în încăperea de unde fugiseră celelalte două tinere. În ambele camere, mizerie de nedescris şi un miros greu, pentru că fetele nu puteau deschide ferestrele blocate inclusiv în exterior cu prosoape, cu un scop precis.

Fetele ne-au spus că, 24 de ore din 24, erau obligate să asculte muzică la un volum foarte ridicat, iar dacă dădeau semne că le place muzica, sunetul era redus la un nivel normal”, a declarat Roberto Villasenor, un polițist care se ocupă de caz.

Fetele au mai povestit că erau hrănite o singură dată pe zi şi orice mişcare le era monitorizată cu ajutorul unui sistem de alertă audio, pentru ca mama şi tatăl lor vitreg să fie siguri că cele trei captive nu au nicio şansă de scăpare.

Mai mult, părinţii au amplasat camere de supraveghere care erau îndreptate doar spre camerele copiilor”, a mai spus Roberto Villasenor.

Cei doi părinţi au fost arestaţi sub acuzaţia de abuz asupra minorilor şi sechestrarea copiilor. Bărbatul a fost acuzat şi de abuz sexual.

Singura care a oferit deocamdată o explicaţie pentru tratamentul barbar aplicat celor trei fete este bunica. Ea le-a spus anchetatorilor că părinţii adolescentelor se temeau că fetele vor intra în bandele de tineri care fac legea în cartier şi nu au vrut decât să le protejeze.

Cele trei surori sunt acum în grija asistenţilor sociali şi primesc consiliere psihologică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri