Copiii salvaţi din peştera din Thailanda nu vor putea asista la finala Cupei Mondiale

Data publicării:
thailanda

Copiii scoşi din peştera din Thailanda, invitaţi să asiste la finala Cupei Mondiale, nu vor putea merge în Rusia, deoarece trebuie să rămână mai mult timp în spital.

CITIȚI ȘI:  Operațiune contracronometru în Thailanda. Al 11-lea copil a fost scos în siguranță din peștera inundată

Elon Musk a dus personal în Thailanda mini-submarinul pe care l-a construit pentru salvarea copiilor. Imaginile filmate de miliardar în peșteră

"Nu pot merge, ei trebuie să rămână la spital. Probabil că vor urmări finala la televizor", a declarat Thongchai Lertwilairatanapong, un responsabil din Ministerul Sănătăţii din Thailanda, citat de AFP.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a invitat pe copiii blocaţi într-o peşteră din Thailanda să asiste la finala Cupei Mondiale, dacă vor fi eliberaţi până la data disputării ultimului act al turneului final din Rusia, 15 iulie, potrivit News.ro.

Copiii deja evacuaţi sunt în carantină la spital, pentru a se stabili dacă au diverse infecţii. Doi primesc îngriiri pentru simptome de pneumonie.

Tinerii salvaţi poartă ochelari de soare, pentru a le permite ochilor lor, privaţi de lumină timp de două săptămâni, să se reobişnuiască treptat cu ziua. Tulburări oculare sunt, alături de probleme pulmonare, obişnuite în cazul celor rămaşi mult timp în subteran.

Primul grup de băieţi salvaţi a fost examinat deja de un oftalmolog, care a conchis că nu există complicaţii.

Ei urmează să rămână la spital timp de o săptămână, în vederea supravegherii unei eventuale dezvoltări a unor infecţii.

În cazul în care nu apare nimic periculos, părinţii ”vor fi autorizaţi să se apropie de paturile lor, cu haine de protecţie, la o distanţă de doi metri”, a precizat doctorul Tosthep Bunthong în conferinţa de presă.

Băieţii au fost plasaţi în carantină, însă părinţii primului grup evacuat au putut să-i vadă printr-un geam şi să vorbească, de la distanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri