Sari la conținut

Copiii turci, crescuți cu cântece de leagăn patriotice

Ministrul turc al pădurilor și apelor, Veysel Eroğlu, le-a cerut mamelor să nu își mai adoarmă copiii cu simple cântece de leagăn, ci cu unele în care să se facă referire la ambițiile geopolitice ale Turciei, relatează Hürriyet Daily News.

ministru

„Nu le veți mai spune copiilor Mergeți la somn și vă faceți mari. Veți spune: Dormi și ridică-te, fiul meu. Ținta este 2071. Tu vei face pașii spre Turcia Măreață”, a declarat Veysel Eroğlu (foto), săptămâna aceasta, la o ceremonie desfășurată în provincia Amasya.

Turcia vrea să devină una dintre cele mai mari 10 economii ale lumii până în 2023. Nou-născuții vor transforma Turcia într-o putere globală până în 2071, când se împlinesc 1.000 de ani de la Bătălia de la Manzikert”, a adăugat ministrul.

Bătălia de la Manzikert s-a dat între Imperiul Bizantin și turcii selgiucizi pe 26 august 1071, lângă Manzikert. Înfrângerea decisivă a armatei bizantine și capturarea împăratului Romanos al IV-lea Diogenes a jucat un rol important în subminarea autorității bizantine în Anatolia și Armenia, și a permis turcificarea treptată a Anatoliei.