Coreea de Nord a mai testat o rachetă balistică

Data publicării:
test racheta coreea de nord, kim jong un_kcna (1)

Coreea de Nord a efectuat în această noapte un nou test cu o rachetă balistică - aşa cum ameninţase încă de la începutul anului. Este primul exerciţiu de acest fel de când Donald Trump şi-a preluat mandatul la Casa Albă. Primele informaţii arată că nu este vorba de o armă intercontinentală capabilă să transporte focoase nucleare, relatează Digi24.

Anunţul a fost făcut de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, care citează surse militare de la Seul. Racheta a fost lansată spre est, de la o bază militară din nordul țării şi a căzut în apele Mării Japoniei, după ce a zburat în jur de 500 de kilometri.

Deocamdată nu este clar despre ce tip de armă este vorba, dar potrivit oficialilor americani, a fost testată o rachetă cu rază intermediară de acţiune, nu una intercontinentală.

Lansarea coincide cu vizita premierului Japoniei, Shinzo Abe, în Statele Unite. Phenianul consideră ambele ţări duşmani de moarte.

Preşedintele Donald Trump a fost întrebat de jurnalişti despre acest test, dar a refuzat să răspundă.

În ianuarie, dictatorul Kim Jong-un a anunţat că ţara sa este aproape de testarea unor rachete intercontinentale capabile să transporte focoase nucleare până în Statele Unite.

Noul şef de la Pentagon, James Mattis, a anunţat în timpul unei vizite la Seul, săptămâna trecută, că Statele Unite îşi apăra aliaţii asiatici.

Orice atac asupra Statelor Unite sau aliaţilor noştri va fi înfrânt şi orice utilizare de arme nucleare va primi un răspuns eficient şi zdrobitor”, a spus James Mattis, secretarul pentru Apărare al SUA.

Coreea de Nord nu are voie să lanseze rachete balistice din cauza sancţiunilor şi rezoluţiilor ONU, dar regimul de la Phenian a ignorat de foarte multe ori aceste restricţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri