Coreea de Nord ameninţă SUA cu un război nuclear

Data publicării:
Kim Jong-un defends H-bomb test
Foto: Agerpres

Coreea de Nord a criticat duminică manevrele militare ale SUA și Coreei de Sud, acuzând Washingtonul și Seulul că duc riscul unui război nuclear în Peninsula Coreea către un „punct critic”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Kim Jong-un defends H-bomb test
Agerpres

„Nu vă jucați cu focul pe un butoi de pulbere”, a avertizat cotidianul nord-coreean Rodong într-un editorial în care acuză Washingtonul și Seulul că sporesc presiunea prin manevre militare comune.

Cei doi aliați au făcut sâmbătă o demonstrație a puterii lor de foc, fapt rar, în condițiile în care tensiunile cresc în peninsulă după primul test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) efectuat de către Coreea de Nord la 4 iulie.

Testul, care a reprezentat o încălcare a rezoluțiilor ONU, a provocat îngrijorare în cadrul comunității internaționale în măsura în care o astfel de rachetă ar fi capabilă să lovească teritoriul american până în Alaska.

Manevrele americano-coreene efectuate sâmbătă s-au dorit a fi un „răspuns sever” la potențiale lansări de rachete de către Nord. Două bombardiere americane au distrus, în cadrul manevrelor, baterii de rachete „inamice” și avioane sud-coreene au lansat tiruri de precizie împotriva unor posturi de comandă de la sol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri