Coreea de Nord a cumpărat din Rusia 12 cai pur-sânge în anul în care Kim Jong-un a urcat muntele sacru călare pe un armăsar alb

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong-un
Kim Jong-un. Foto: kcna.kp

Coreea de Nord a cumpărat din Rusia 12 cai pur-sânge, în condițiile în care liderul acestei țări, Kim Jong-un, a fost fotografiat de două ori urcând, călare pe un armăsar alb, muntele sacru Paektu, relatează New York Times.

Pentru cei 12 cai cumpărați anul trecut, Coreea de Nord a plătit 75.509 dolari Rusiei, potrivit datelor vamale publicate de NK News, o publicație din Seul, și consultate de Reuters.

În 2019, Kim Jong-un a urcat de două ori pe muntele sacru, în octombrie și decembrie. Fotografiile, care îl arată călare pe un cal alb, pe cărările înzăpezite ale muntelui, au fost publicate de presa de stat de la Phenian, care le-a prezentat ca pe o dovadă de forță în fața presiunilor internaționale.

Potrivit datelor vamale publicate de NK News, este posibil ca cei 12 cai pur-sânge din Rusia să fi ajuns în țară în octombrie. Coreea de Nord a mai făcut astfel de achiziții – se estimează că între 2010 și 2019 a importat 138 de cai. Cea de anul trecut este cea mai mare din ultimii patru ani. În 2015, Coreea de Nord a cumpărat nu mai puțin de 61 de cai din Rusia, pentru care a plătit 192.204 dolari.

Aceasta, în condițiile în care Phenianul este ținta unor sancțiuni internaționale dure, impuse din cauza programului său nuclear și de dezvoltare a rachetelor balistice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri