Coreea de Nord, gata de atac împotriva bazelor americane din Pacific

Data publicării:
kim jong un news.cn
 

Ordinul vine după ce două bombardiere americane ce transportau bombe nucleare au survolat Coreea de Sud, în cadrul unor manevre militare. A fost un gest fără precedent al Statelor Unite, care au vrut să arate că pot răspunde rapid şi precis la un eventual atac.
Într-o reuniune de urgenţă cu responsabilii cu rang înalt din cadrul armatei, Kim Jong-un a afirmat că zborurile bombardierelor B-2 echivalează cu un ultimatum al americanilor, care arată că ei vor să declanşeze cu orice preţ un război nuclear. Liderul comunist a avertizat că forţele nord-coreene vor lovi fără milă teritoriul american, dacă vor fi provocate.
Cele două bombardiere B2 au participat la zboruri de antrenament, în cadrul manevrelor militare desfăşurate de trupele americane în comun cu cele sud-coreene. Manevrele, care au loc în fiecare an, sunt considerate de Phenian pregătiri pentru o invadare a teritoriului nord-coreean.
Bombardierele B2 pot transporta 16 bombe nucleare, nu sunt detectabile de radare şi pot străpunge orice apărare antiaeriană. Aeronavele sunt destinate misiunilor speciale de bombardament la mare altitudine. Demonstraţia de forţă este un semn că Statele Unite iau în serios ameninţările nord-coreene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri