Coreea de Nord își bate joc de postările de pe Twitter ale lui Donald Trump și condamnă exercițiile militare ale SUA

Data publicării:
kim jong un
Foto: KCNA

Regimul de la Phenian a condamnat exercițiile militare efectuate de SUA și Coreea de Sud și a criticat postările „ciudate” și „egocentriste” ale președintelui american Donald Trump, la doar câteva ore după ce Trump afirmase că, în sfârșit, „Coreea de Nord începe să ne respecte”, relatează CNN

kim jong un
Foto: KCNA

 

Washingtonul și Phenianul au avut un război al declarațiilor, în ultimele săptămâni, care a culminat cu o amenințare a Coreei de Nord cu un atac nuclear asupra insulei Guam, un teritoriu american din Oceanul Pacific.

„Acest exercițiu militar este prea radical și periculos pentru a fi catalogat drept unul de rutină sau defensiv. America nu ar trebui să uite faptul că oponentul lor este înarmat cu arme nucleare și rachete balistice intercontinentale”, se arată într-un comunicat al agenției nord-coreene KCNA.

„SUA ar trebui să renunțe la vechea idee că teritoriul lor este în siguranță și că moartea este doar pentru alții. Nu vom sta să ne uităm la comportamentul unor oameni proști, prin sângele cărora curge răzbunare”, mai precizează KCNA.

De asemenea, la doar câteva ore după ce Trump se lăudase că, în sfârșit, regimul de la Phenian a început să îi arate Americii respectul pe care îl merită, Coreea de Nord lansează un atac plin de ironii la adresa postărilor de pe Twitter ale președintelui american.

„Postează în mod regulat articole ciudate ale lucrurilor egocentrice care îi trec prin cap” și „aruncă gunoi pentru a le îngreuna treaba asistenților săi”.

Comunicatul KCNA mai afirmă și că ministerul Apărării din Coreea de Sud este o marionetă a americanilor, care greșește atunci când își pune speranțele în „tipul ăla nebun”, făcând aluzie la Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri