Coreea de Nord își recheamă oamenii de afaceri din China

Data publicării:
coreea de nord doliu hepta 1030067 1

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar putea să îi urmărească pe asociații lui Chang Song-thaek, unchiul său, care era responsabil cu relațiile economice cu China, scrie BBC.

Guvernul sud-coreean crede că Kim Jong-un încearcă să își consolideze puterea prin teroare, relatează presa internațională.

Chang Song - thaek, unchiul liderului nord-coreean, a fost executat în regim de urgenţă, după ce un tribunal militar l-a declarat vinovat de corupţie şi trădare, condamnându-l la moarte. 

Execuţia unchiului lui Kim Jong-un, liderul suprem de la Phenian, a avut loc în regim de urgenţă, informează BBC. Chang Song - thaek a fost deferit unui tribunal militar care a stabilit că se face vinovat de corupţie şi trădare şi l-a condamnat la moarte.

Informaţia a venit după ce media sud-coreeană a atras atenţia opiniei publice asupra faptului că liderul nord-coreean a început o operaţiune de epurare politică, iar printre victime se află şi unchiul acestuia.

Aceleaşi surse susţin şi că doi dintre apropiaţii lui Chang Song - thaek au fost executaţi luna trecută, iar acesta nu a mai fost văzut în public de atunci.

În vârstă de 67 de ani, generalul Chang Song - thaek a mai căzut în dizgraţie în 2004, în mandatul fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, fiind bănuit de corupţie, însă a fost reabilitat trei ani mai târziu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri