Coreea de Nord le cere tinerilor să nu adopte argoul, moda și muzica din sud. Riscă să ajungă la închisoare sau să fie executați

Data actualizării: Data publicării:
Kim Jong Un la o şedinţă a Biroului Politic al Partidului Muncitoresc Coreean
Kim Jong Un la o şedinţă a Biroului Politic al Partidului Muncitoresc Coreean. Foto: kcna.kp

Presa de stat din Coreea de Nord i-a îndemnat pe tineri să nu folosească argoul din Coreea de Sud și le-a cerut să vorbească limba standard a Coreei de Nord. Au existat, de asemenea, noi avertismente în ziarul oficial al Coreei de Nord împotriva adoptării modei, coafurilor și muzicii din Sud, relatează BBC.

Cerințele fac parte dintr-o nouă lege cuprinzătoare, care încearcă să elimine orice fel de influență străină, cu sancțiuni dure. Cei care încalcă legea pot ajunge la închisoare sau chiar să fie executați.

Ziarul Rodong Sinmun i-a avertizat pe tineri asupra pericolelor culturii pop sud-coreene.

„Penetrarea ideologică și culturală sub panoul colorat al burgheziei este chiar mai periculoasă decât inamicii care au arme”, se arată într-un articol al publicației.

Ziarul a subliniat că limba coreeană bazată pe dialectul din Phenian este superioară și că tinerii ar trebui să o folosească corect.

Coreea de Nord încearcă să elimine argoul sud-coreean, de exemplu apelativul „oppa” - ceea ce înseamnă „frate mai mare”, dar este adesea folosit de femei pentru a se referi la un soț sau un iubit.

Influența străină este văzută ca o amenințare la adresa regimului comunist al Coreei de Nord și a liderului suprem, Kim Jong-un

Recent, el a etichetat fenomenul K-pop (muzică pop sud-coreeană) drept un „cancer vicios” care corupe tinerii din Coreea de Nord.

Oricine este prins cu cantități mari de presă sau filme din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia riscă acum pedeapsa cu moartea. Cei prinși că se uită la așa ceva riscă 15 ani de închisoare.

Dar, în ciuda riscurilor, influența străină continuă să se infiltreze în nord, iar rețelele de contrabandă extrem de sofisticate create pentru a aduce mass-media interzise continuă să funcționeze. Unii dezertori nord-coreeni au spus că vizionarea filmelor sud-coreene a jucat un rol în decizia lor de a fugi.

Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de Studii Nord Coreene, a declarat pentru Korea Herald că Kim, care a fost educat în Elveția, „este foarte conștient de faptul că K-pop sau cultura occidentală ar putea pătrunde cu ușurință la generația tânără, cu un impact negativ asupra sistemului socialist”.

„Știe că aceste aspecte culturale ar putea dezechilibra sistemul. Prin urmare, eliminându-le, Kim încearcă să prevină probleme viitoare în viitor”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri