Coreea de Nord pregătește o paradă militară. Cum se folosește Phenianul de astfel de evenimente

Data publicării:
vehicule care transportă rachete balistice la parada militară din Coreea de Nord
Paradă militară în Coreea de Nord. Foto: kcna.kp

Coreea de Nord pare să pregătească o nouă paradă militară, cel mai devreme chiar în această săptămână, a anunţat marţi armata sud-coreeană. Astfel de ocazii sunt folosite adesea pentru a prezenta noutăţile din sistemul militar.

Coreea de Sud şi SUA monitorizează pregătirile din Coreea de Nord pentru „evenimente la scară largă, cum ar fi o paradă militară, în legătură cu viitoarele sale programe interne”, a spus un purtător de cuvânt al Statului Major de la Seul, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit unor surse citate de televiziunile nord-coreene, Coreea de Nord ar putea organiza o paradă pentru a aniversa fondarea ţării, cel mai devreme joi, dar este posibil şi ca parada să aibă loc pe 10 octombrie, pentru a marca ziua creării Partidului Muncitorilor, partidul unic.

Phenianul foloseşte deseori sărbători importante sau zile memoriale pentru a-şi etala forţa militară.

Cea mai recentă paradă militară din Coreea de Nord a avut loc în ianuarie. Înainte de ea, a mai fost o paradă militară pe timp de noapte în octombrie 2020, în cadrul căreia au fost prezentate rachete balistice cu diferite raze de acţiune.

Unele tipuri de rachete balistice pot transporta focoase nucleare.

Coreea de Nord este supusă sancţiunilor internaţionale din cauza programului său de arme nucleare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri