Coreea de Nord vrea să coopereze cu China împotriva SUA, o "amenințare comună". Phenianul are un discurs identic cu Rusia

Data publicării:
Chinese State Councilor and Foreign Minister Wang Yi meets with the Democratic People's Republic of Korea (DPRK)'s ambassador to China Ri Ryong Nam in Beijing
Ri Ryong Nam (stânga), ambasadorul Coreei de Nord la Beijing, la o întâlnire cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi. Foto: Profimedia

Ambasadorul nord-coreean în China, Ri Ryong Nam, a calificat Statele Unite drept o "ameninţare comună" pentru cele două ţări, adăugând că Phenianul şi Beijingul ar trebui să coopereze pentru a răspunde la această ameninţare. Discursul este identic cu cel al ambasadorului nord-coreean la Moscova, care a chemat recent la o mai strânsă cooperare cu Rusia împotriva "amenințării comune" reprezentată de SUA. Phenianul protestează vehement împotriva exercițiilor militare comune Coreea de Sud - Statele Unite, care au loc în această perioadă în peninsula coreeană.

Într-un interviu acordat tabloidului The Global Times, al Partidului Comunist Chinez, ambasadorul nord-coreean a criticat Washingtonul pentru efectuarea de exerciţii militare în Asia de Est, între care cele cu Coreea de Sud.

Statele Unite urmăresc să "întărească legăturile militare cu aliaţii săi şi să facă presiuni asupra Chinei", a spus Ri Ryong Nam în interviu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud care au început efectiv marţi, ambasadorul Ri Ryong Nam a reiterat ceea ce a spus Kim Yo Jong, sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-o declaraţie publicată în aceeaşi zi.

Ri Ryong Nam a declarat că Washingtonul şi Seulul vor trebui să "plătească un preţ scump", adăugând că Coreea de Nord va creşte şi mai mult "descurajarea capacităţii absolute" pentru a face faţă unei ameninţări militare reprezentate de Statele Unite.

Discursul lui Ri Ryong Nam este identic cu cel al ambasadorului nord-coreean de la Moscova, Sin Hong-chol, care declara recent că Phenianul vrea să-și întărească cooperarea cu Rusia pentru a contracara Statele Unite, "o amenințare comună".

Exercițiile militare comune Coreea de Sud - Statele Unite reprezintă o "repetiție pentru război" și dovada că Statele Unite sunt responsabile pentru destabilizarea situației în regiune, a declarat ambasadorul nord-coreean.

"Vom intensifica cooperarea între Coreea de Nord și Rusia cu scopul de a contracara Statele Unite, o amenințare comună", a mai spus Sin Hong-chol.

Statele Unite şi Coreea de Sud au început marţi un exerciţiu preliminar de pregătire militară înainte de exerciţiul anual de vară, care va începe lunea viitoare.

Phenianul a calificat exerciţiile militare comune între Washington şi Seul drept o "repetiţie pentru război" şi invazie, notează agenţia de presă japoneză Kyodo.

„Statele Unite și Coreea de Sud vor avea de înfruntat o amenințare și mai serioasă de securitate dacă ignoră avertismentele noastre repetate și vor continua exercițiile lor periculoase de război”, a declarat Kim Yo Kong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri