Coreea de Sud acuză Coreea de Nord că a amplasat mine antipersonal în Zona Demilitarizată

Data publicării:
dmltz

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit Ministerului Apărării de la Seul, trei mine antipersonal au explodat într-un incident petrecut marți la trecerea unei patrule sud-coreene în Zona Demilitarizată (DMZ), care se întinde pe doi kilometri, de o parte și de alta a graniței dintre cele două Corei.

„Suntem siguri că este vorba de mine antipersonal nord-coreene amplasate de către dușmanii noștri, care au traversat pe ascuns frontiera militară, cu intenția de a ucide”, a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok, potrivit Agerpres.

Unui soldat i-au fost amputate ambele picioare, iar celălalt a pierdut un picior.

„Armata noastră va face Coreea de Nord să plătească un preț sever și proporțional cu provocarea sa”, au declarat, într-un comunicat, șefii de stat-major ai Coreii de Sud.

Ultimul atac direct comis împotriva Sudului datează din decembrie 2010, când Phenianul a bombardat insula sud-coreeană Yeonpyeong, ca răspuns la un exercițiu militar al Seulului în apropierea graniței maritime disputate între cele două țări.

Bombardamentul a provocat moartea a doi soldați și a doi civili sud-coreeni și a stârnit temeri privind declanșarea unui conflict la scară mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri