COREEA DE SUD. Zeci de copii sunt instruiţi într-o tabără militară

Data publicării:
04012013 20armata 20copii-41981

Tinerii au fost înscriși aici de părinți, dar pentru mulţi dintre ei efortul este prea mare şi renunţă. Alții, însă, se ambiţionează şi stau în tabără până la finalul instrucţiei, pentru că sunt convinşi că disciplina de aici le va fi de folos toată viaţa.

Pentru fetele şi băieţii înscrişi în tabăra de instrucţie, exerciţiile militare au fost un chin. Cel puţin la început, fiindcă instructorii i-au pus să care buşteni, să se târască prin zăpadă şi să facă tot felul de exerciţii, specifice militarilor.

Astfel de exerciţii duc la creşterea încrederii în sine, instrucţia are un rol important în dezvoltarea mentalităţii. În ziua de azi, mulţi tineri cresc fără a întâmpina dificultăţi prea mari, iar unii dintre ei nu s-au maturizat suficient. Aşa că aici ne concentrăm şi pe dezvoltarea caracterului”, a spus Park Tae-Jin, instructor.

La început, tinerii, care au între 14 şi 17 ani, n-au prea fost de acord cu această idee. Şi-au schimbat însă părerea după câteva zile de instrucţie.

„Atunci când părinţii nu mă supravegheau, nu mă comportam ca atare. De acum încolo, promit că mă voi comporta ca la carte, chiar dacă nu mă supraveghează. Şi mă voi concentra în timpul orelor de curs, fără a fi distrasă de nimic altceva şi voi fi ascultătoare”, a spus unul dintre copii.

Tinerii care vor să ia parte la instrucţie pot opta între un program de cinci zile şi unul de 14 zile. Exerciţiile durează nouă ore, zilnic, iar succesul pare a fi deplin, peste 200 de tineri au fost înscrişi aici în această iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri