CORESPONDENȚĂ DIGI24 DIN CAIRO. Adly Mansour, președintele interimar al Egiptului, a depus jurământul

Data publicării:
egipt digi

Actualizare 16:25: Corespondentul Digi24 în Egipt, Laurențiu Rădulescu, transmite că s-au anunțat schimburi de focuri între opozanții lui Mohamed Morsi și susținătorii acestuia.

„Am fost în acea zonă, la un kilometru și jumătate de Universitatea din Cairo, unde s-ar înregistra aceste schimburi de focuri dintre cele două grupări. Am surprins momentul în care cei care îl susțin pe Morsi au venit pe lângă tancurile care flanchează bulevardul și l-au blocat mai bine de 20 de minute. În acea zonă nimeni nu a intervenit pentru a-i îndepărta pe acei oameni de pe partea carosabilă”, transmite corespondetul Digi24 la Cairo.

Laurențiu Rădulescu a stat de vorbă cu manifestanți din ambele tabere. Cei contra Morsi spun că nu îl mai vor la conducere niciodată, în timp ce susținătorii acestuia spun că el a fost omul care i-a salvat de dictatura de 30 de ani a lui Hosni Mubarak.

Actualizare 14.25. Mii de oameni s-au adunat în Piața Tahrir, din Cairo. Ei spun că nu vor pleca de aici până când Mohamed Morsi nu va părăsi țara. 


Actualizare 12.22. Președintele Curții Constituționale, Adly Mansour (foto), este oficial președinte interimar al Egiptului. El a depus, astăzi, jurământul și a promis să respecte statul de drept. Șeful statului înlăturat de la putere, Mohamed Morsi, este sub arest la domiciliu.  

Actualizare 11.00. Oamenii încep să se strângă în Piața Tahrir. În această dimineață era aproximativ 200 de persoane.


Actualizare 9.46. Atmosfera este calmă și va rămâne așa în următoarele ore. Majoritatea manifestanților se adună, de obicei, în Piața Tahrir după ora 15.00.

Era o atmosferă de sărbătoare azi-noapte. Erau oameni urcați pe mașini, cu muzica dată la maximum. Oameni care ne spuneau că, după câteva zile de revolte, visul lor s-a împlinit”, transmite Laurențiu Rădulescu.

În ceea ce privește prezența armatei pe străzi, corespondentul Digi24 a explicat că aceasta are un rol de echilibru în Egipt: și-a pus tancurile între manifestanții pro și contra Mohamed Morsi.

„Liderii armatei egiptene au anunțat că niciodată nu își vor îndrepta armele înspre populație. Așa s-a întâmplat și acum, așa s-a întâmplat și când Hosni Mubarak, fostul președinte, a fost înlăturat de la putere”, a precizat corespondentul Digi24.

Mohamed Morsi a fost transferat la Ministerul Apărării, a anunţat joi dimineaţa un oficial al Fraţiei Musulmane, grupare din care provine acesta.

Mohamed Morsi „este reţinut preventiv”, a afirmat, un oficialul militar, citat sub protecția anonimatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri