Corespondenţă Digi24. Imagini din Casa Sindicatelor din Odessa, după masacrul în care au murit 46 de oameni

Data publicării:
ucraina odessa incendiu mediafax

Ucrainenii i-au comemorat acolo pe cei care şi-au pierdut viaţa, la începutul lunii, în atacul de la Casa Sindicatelor, din centrul oraşului. Trimişii speciali Laurenţiu Rădulescu şi Andrei Captarenco au reuşit să intre în clădirea incendiată atunci şi să filmeze imagini impresionante.

46 de oameni au murit, la începutul lunii, în atacul sângeros de la Casa Sindicatelor din Odessa. Echipa Digi24 s-a întors în locul unde, în urmă cu trei săptămâni, a filmat imagini cutremurătoare.

Clădirea a fost incendată în timpul confruntărilor dintre militanţii proruşi baricadaţi înăuntru şi susţinătorii guvernului de la Kiev, care veniseră să elibereze Casa Sindicatelor. Totul în jur arăta ca un teatru de război - pereţi arşi, mobilă distrusă, gemuri spulberate de suflul exploziilor.

Practic, oamenii au fost incercuiţi în piaţa din faţa clădirii. Din stradă, peste 2000 de ucraineni au aruncat cu coktailuri molotov în geamuri. Mulţi dintre separatiştii din clădire n-au mai avut nicio şansă şi au sărit pe geam pentru a se salva.

La trei săptămâni de la masacrul de la "Casa Sindicatelor", familiile celor care au pierit în explozii s-au întors la locul atacului pentru a se reculege.

Autorităţile se tem că separatiştii proruşi vor perturba alegerile de duminică. Armata a mobilizat zeci de mii de soldaţi şi voluntari pentru a împiedica eventuale violenţe.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri