CORESPONDENŢĂ DIN NEW YORK. Barack Obama încearcă să obțină mai mult sprijin în lupta împotriva „Statului Islamic”

Data publicării:
BARACK OBAMA 5490506-AFP Mediafax Foto-MANDEL NGAN

„Nicio naţiune nu trebuie să-şi subjuge vecinii şi să pretindă bucăţi din teritoriile acestora. Recent, acţiunile Rusiei în Ucraina au încălcat această ordine mondială postbelică. Contrar voinţei guvernului de la Kiev, Crimeea a fost anexată. Rusia a trimis armament în estul Ucrainei, alimentând separatismele violente şi un conflict soldat cu mii de morţi. Când Ucraina a încercat să reia controlul asupra teritoriului său, Rusia a renunţat la pretextul că îi susţine pe terorişti şi a trimis trupe peste graniţă. Aceasta este o viziune asupra unei lumi în care doar cel puternic are dreptate. America are altă viziune. Noi credem că doar dreptatea aduce cu sine şi puterea. Marilor naţiuni nu ar trebui să le fie permis să le intimideze pe cele mici, iar popoarele ar trebui să-şi hotărască singure viitorul”, a spus Barack Obama.

Președintele american a vorbit și despre gruparea teroristă Statul Islamic, în condițiie în care SUA au declanșat lovituri împotriva pozițiilor acestora din Siria.

CORESPONDENŢĂ DIN NEW YORK. Metropola americană, transformată într-o uriaşă fortăreaţă

Brutalitatea teroriştilor din Siria şi Irak ne-a forţat să privim direct în inima întunericului. Rămâne de văzut dacă vom reuşi să respingem împreună "cancerul" extremismului violent. Pentru Statele Unite, alegerea e mai mult decât clară. Alegem speranţa în locul fricii. Gruparea teroristă autointitulată "Statul Islamic" trebuie combătută şi în cele din urmă, distrusă. Singurul limbaj pe care îl înţeleg astfel de ucigaşi este cel al forţei”, a spus el.

Prin discursul său, Barack Obama încearcă să obțină un sprijin cât mai mare pentru operațiunile împotriva organizației teroriste și să aducă mai multe țări în coaliția care sprijină aceste operațiuni. Până acum, 40 de țări s-au alăturat efortului Statelor Unite de a distruge gruparea „Statul Islamic”. Printre aceste 40 de țări se află și România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri