CORESPONDENŢĂ DIN NEW YORK. Metropola americană, transformată într-o uriaşă fortăreaţă

Data publicării:
new york

Sunt prezenţi în metropola americană preşedintele Statelor Unite Barack Obama, premierul britanic David Cameron şi cel israelian Benjamin Netanyahu.

România este reprezentată de şeful guvernului Victor Ponta.

Adunarea generală a Naţunilor Unite va lua în discuţie temele fierbinţi ale momentului, ameninţarea reprezentată de gruparea teroristă Statul Islamic, situaţia din Ucraina dar şi epidemia de Ebola. Pentru astăzi sunt programate două sesiuni extraordinare.

În prima parte a reuniunii printre cei care vor susţine discursurii se află preşedintele american Barack Obama şi cel al Turciei, Recep Erdogan.

Metropola americană New York a fost transformată într-o uriaşă fortăreaţă

Pentru a preveni orice incident care ar putea tulbura evenimentul, organizatorii au luat măsuri draconice de securitate.

Sediul Naţiunilor Unite din Manhattan a fost înconjurat de mai multe rânduri de garduri. Zeci de poliţişti patrulează pe străzi însoţiţi de câini special antrenaţi, iar de pe acoperişurile zgârie-norilor veghează trupele speciale.

Mai mult, pentru a exclude orice eventual atac din partea unui lunetist, a fost construită şi o arcadă antiglonţ care acoperă zona de câţiva metri pe care o au de parcurs liderii lumii de la coborârea din limuzine până la intrarea în sediul ONU.

Înăuntrul clădirii au fost ridicate parapete care să-i separe pe oficiali de jurnalişti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri