CORESPONDENȚE Digi24. Măsuri extraordinare puse în practică în Ungaria

Data publicării:
Imigranti refugiati we want go Keleti gara de est Budapesta Digi24 1 seeptembrie 2015

Aceste controale mai dese pe care le pot face polițiștii pe stradă sunt valabile pe tot teritoriul Ungariei, nu numai la Budapesta sau în „punctele fierbinți” de la graniță. Ele constau în verificarea actelor, percheziții corporale și asupra vehiculelor suspecte.

În zona gării centrale din Budapesta au fost sporite efectivele de poliție, la circa 30 de oameni, dar deocamdată nu s-a trecut la verificări amănunțite.

Nu au existat incidente și nici nu s-a observat o creștere a criminalității. Este clar că imigranții fac parte dintr-o pătură medie a populației din țările din care provin, sunt foarte disciplinați și ordonați și se vede că au foarte mare grijă să nu intre în conflict cu autoritățile locale, pentru a putea părăsi cât mai repede Ungaria, transmite corespondentul Digi24 la Budapesta, Balazs Barabas.

În noaptea aceasta, de la ora 24:00, ora Ungariei, gardul de sârmă ghimpată de la granița Ungariei cu Serbia va fi închis complet. Nimeni nu va mai putea trece și, în plus, vor fi mobilizați militari și polițiști. Dacă refugiații vor încerca să taie gardul de sârmă ghimpată, ei riscă să sea la închisoare chiar și până la cinci ani. În acest weekend ar fi trecut granița dinspre Serbia spre Ungaria peste 13.000 de oameni, potrivit surselor Digi24. Dincolo de granițe ar mai aștepta încă 10-15.000 de refugiați care încearcă să ajungă la Roszke, transmite trimisul special Digi24 în Ungaria, Caterina Ledrer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri