Coronavirus Belarus. Președintele Lukașenko: „Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea!”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko Foto: Getty Images

Nu intraţi în panică, ci munciţi pământul şi conduceţi tractoare: acestea sunt sfaturile preşedintelui din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, către concetăţenii săi pentru combaterea pandemiei de coronavirus, care afectează şi această ţară din Europa de Est, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Nu trebuie să intraţi în panică, trebuie doar să lucraţi. Mai ales, la ora actuală, în sate. Este plăcut să priveşti la televizor cum oamenii muncesc pe tractoare, nimeni nu vorbeşte despre virus”, a declarat Lukaşenko în timpul unei reuniuni a guvernului, potrivit imaginilor transmise de televiziunea belarusă.

„Tractorul îi va vindeca pe toţi! Pământul vindecă pe toată lumea!”, a explicat el.

Aleksandr Lukaşenko a evocat principalele probleme cu care se confruntă Belarus, care în opinia lui constau în încetinirea economică provocată de noul coronavirus şi în măsurile pe care el de consideră excesive, cum sunt închiderea de către aliatul său rus a frontierei comune.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului belarus al Sănătăţii, 36 de persoane sunt infectate cu noul tip de coronavirus în Belarus.

Ţară puternic agricolă situată între Polonia şi Rusia, Republica Belarus este foarte mândră de producţia sa de tractoare, pe care compania publică MTZ le exportă în număr mare în toate ţările din fosta Uniune Sovietică.

Săptămâna trecută, preşedintele unei alte foste republici sovietice, Turkmenistan, le-a recomandat concetăţenilor săi se protejeze de virus inhalând fum de peganum hamala (iarbă tătărască), o plantă vivace care ar avea proprietăţi medicinale şi care este foarte consumată în această ţară deşertică.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri