Coronavirus în China: Peste 60 de decese într-o zi. Bilanțul total a ajuns la 425 de morți și peste 20.000 de cazuri

Data actualizării: Data publicării:
epidemie coronavirus China, oameni umblă cu măști pe fețe
Foto: GettyImages

Cel puțin 425 de persoane au murit ca urmare a infecției cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanțului publicat marți dimineață de autoritățile medicale de la Beijing, transmite Mediafax.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Bilanțul anterior, anunțat luni dimineață, indica 361 de decese și peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turiști chinezi.

Comitetul permanent al Biroului politic, organ executiv format din oficiali de rang înalt de la Beijing, a comunicat că epidemia este „un test major pentru sistemul și capacitate de guvernare a Chinei”, a relatat agenția Xinhua.

China va permite accesul experților americani pentru combaterea noului coronavirus

Pe de altă parte, China va permite accesul experiților americani în țară ca parte a eforturilor depuse de Organizația Mondială a Sănății pentru combaterea răspândirii rapide a noului coronavirus.

„China a acceptat oferta Statelor Unite de a trimite un grup de experți americani în cadriul misiunii Organizației Mondiale a Sănătății în China pentru a ajuta la combaterea virusului”, a informat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Judd Deere.

Anunțul a venit după ce, anterior, guvernul chinez a acuzat Statele Unite că provoacă „panică” după deciziile luate pe tema epidemiei de coronavirus.

Editor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri