Video Coronavirus. Momentul în care o familie de chinezi este plasată cu forța în carantină

Data publicării:
carantina cu forta

În plină epidemie de pneumonie cauzată de noul tip de coronavirus, mulți chinezi refuză internarea sau să fie plasați în carantină. O familie din Wuhan a fost luată cu forța și dusă la izolare.

Localnicii care nu cooperează cu autoritățile spun că în centrele de carantină nu beneficiază de asistență medicală, medicamente și nici de hrană suficientă. Iar cazuri disperate - cum e al unui bărbat ce a trecut înot un râu pentru a ieși dintr-o localitate aflată în carantină totală - sunt tot mai dese.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Măsuri radicale au fost luate de autorităţile din Wuhan în încercarea disperată de a stopa răspândirea coronavirusului. Potrivit BusinessInsider, autorităţile din Wuhan au solicitat ca fiecare cetăţean să raporteze zilnic nivelul temperaturii corporale. În cazul în care este peste limita normală, o echipă de medici va interveni pentru a face analize persoanei respective.

În situaţia în care cetăţenii se vor opune sau nu vor coopera cu medicii, va interveni poliţia.

Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, are 11 milioane de locuitori. 

Până acum, pneumonia virală a făcut în China 722 de morți, cărora li se adaugă încă două decese în Hong Kong și Filipine. Alte aproape 35 de mii de persoane sunt infectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri