Coronavirus: peste 5.000 de decese la nivel mondial. Crește numărul cazurilor în Spania - guvernul, aşteptat să declare stare de alertă

Data publicării:
Daily Life In Wuhan During Lockdown
Foto: Getty Images

Pandemia de Covid-19 a provocat moartea a 5.043 de persoane la nivel mondial, majoritatea în China continentală, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP vineri, la ora 11:00 GMT, pe baza unor cifre oficiale.

3.176 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în China continentală, 1.016 în Italia şi 514 în Iran, ţările cele mai afectate de Covid-19 unde s-au înregistrat şi cele mai multe decese.

De la apariţia virusului în decembrie anul trecut, peste 134.300 de persoane au fost infectate, în 121 de ţări şi teritorii.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Spania. Guvernul de la Madrid, aşteptat să declare stare de alertă

Guvernul spaniol va declara vineri „stare de alertă”, după ce numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Spania la 4.209 şi cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, potrivit televiziunii La Sexta, citată de Agerpres.

Conform relatării acestui post de televiziune, starea de alertă reprezintă primul din cele trei niveluri ale stării de urgenţă şi poate fi instituită pe o perioadă de 15 zile, timp în care guvernul poate lua o serie de măsuri excepţionale.

Presa spaniolă mai scrie că toate restaurantele, barurile şi magazinele din regiunea capitalei Spaniei, Madrid, cea mai afectată de epidemie (cu peste 2.000 de infectări şi 64 de decese), vor fi închise. Vor rămâne deschise doar supermarketurile şi farmaciile. Potrivit postului TVE, această măsură ar urma să se aplice începând de sâmbătă.

Informaţiile vin dinspre surse guvernamentale şi nu sunt deocamdată confirmate oficial.

Şapte morţi şi peste 2.300 de cazuri de coronavirus în Germania. Cele mai importante landuri închid şcolile

Bilanţul pandemiei de coronavirus din Germania este de 7 morţi şi 2.369 de cazuri confirmate. Cifrele aparţin autorităţilor centrale, în timp ce presa vorbeşte despre cel puţin 3.100 de cazuri, transmite Mediafax.

Situaţia cea mai gravă este în landul Renania de Nord – Westfalia, acolo unde au fost raportate 680 de cazuri şi trei decese. Guvernul regional al landului a anunţat că, de miercuri, va închide şcolile până la jumătatea lui aprilie.

O măsură identică a fost luată de landurile Bavaria, Saxonia Inferioară, Saarland, Schleswig-Holstein şi Bremen.

Operatorul feroviar naţional a anunţat că nu va mai avea garnituri directe către Italia, iar trenurile vor opri acum în Austria.

Meciurile din primele două ligi de fotbal vor fi suspendate începând cu data de 2 aprilie. Partidele programate în acest weekend se vor juca fără spectatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri