Coronavirus: Turcia anulează cursele aeriene spre mai multe țări. Coreea de Sud anunță mobilizare „totală”

Data actualizării: Data publicării:
Medical staff wearing protective suits wait for passengers and crew members returning from coronavirus-hit Iran to disembark at Esenboga International airport in Ankara to transfer them to a hospital for initial health checks before placing them under quarantine on February 25, 2020. More than 100 Turks are being quarantined after returning from coronavirus-hit Iran, Turkey's health minister said on on February 25, 2020. The 132 passengers were evacuated to Ankara from Tehran as part of a Turkish government operation, Fahrettin Koca said in a statement., Image: 500943766, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Adem ALTAN / AFP / Profimedia
Foto: Profimedia

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a anunţat că toate cursele aeriene comerciale spre şi dinspre Italia, Irak şi Coreea de Sud au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. În altă parte a globului, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat o mobilizare „totală” a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică.

Măsura intră în vigoare duminică la ora locală 12:00, a precizat ministrul turc, adăugând că graniţa terestră a Turciei cu Irakul a fost de asemenea închisă.

În urmă cu câteva zile, Turcia a anulat cursele aeriene comerciale spre şi dinspre China şi Iran, relatează Agerpres.

Președintele Coreei de Sud a anunțat mobilizare „totală” împotriva epidemiei de coronavirus

Ţara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulţire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

Autorităţile sanitare au anunţat duminică faptul că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morţi.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de ţări au impus restricţii asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

„După ce a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, guvernul este acum mobilizat total”, a declarat Moon în timpul unui discurs cu ocazia marcării Mişcării de la 1 martie 1919, unul din actele fondatoare ale luptei pentru independenţă împotriva colonizării japoneze (1910-1945). Amploarea celebrărilor a fost redusă în acest an.

„Vom putea să dominăm epidemia de Covid-19 şi să ne relansăm economia afectată”, a promis el.

Aproape 90% din noile cazuri au fost semnalate la Daegu, al patrulea oraş al ţării, şi în provincia învecinată Gyeongsangbuk-do, a precizat într-un comunicat Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri