Coronavirusul din China: Spania confirmă primul caz de infectare

Data publicării:
ambulanta spania echipament protectie contaminare virus
Foto: Guliver/Getty Images

Spania a confirmat vineri seara primul caz de infectare cu noul coronavirus apărut în China: este vorba despre un bărbat aflat pe insula La Gomera din Canare, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Madrid, potrivit Agerpres.

Pacientul face parte dintr-un grup de cinci persoane careu au fost luate sub observaţie pe insulă şi izolate, joi, după ce s-a descoperit că unii dintre ei au intrat în contact cu un bărbat german diagnosticat cu virusul, a precizat ministerul.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, va conduce o reuniune ministerială sâmbătă pentru a discuta răspunsul Spaniei în faţa acestei epidemii izbucnite în China şi care a infectat peste 10.000 de persoane şi a ucis peste 200 în întreaga lume.

Informația vine în condițiile în care și un român din Spania este suspect de infectare cu coronavirus. El ar fi călătorit recent în China, potrivit presei spaniole. MAE a precizat vineri seară că starea sa de sănătate este bună. „Până la acest moment nu există indicii suficiente care sa confirme prezenţa virusului, investigaţiile medicale fiind în curs de derulare”, a transmis MAE.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri