Crăciunul, interzis în China. Sărbătoarea, considerată o tradiţie "occidentală"

Data publicării:
china

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La Wenzhou, în provincia Zhejiang, nici nu se pune problema organizării vreunui eveniment "legat de Crăciun" în şcoli, colegii şi licee, a decretat Departamentul de educaţie al Guvernului municipal, relatează cotidianul Global Times, citat de Mediafax.

Autorităţile locale au afirmat că vor "să incite şcolile să acorde mai multă atenţie sărbătorilor tradiţionale chineze", cum ar fi solstiţiul de iarnă, "în loc să se concentreze pe sărbătorile occidentale", adaugă ziarul.

Însă Wenzhou, adesea denumit "Ierusalimul Orientului", este cunoscut pentru dinamismul antreprenorilor şi pentru comunitatea sa creştină, estimată la un milion de persoane, pentru care Crăciunul este important.

Demolarea, la ordinul autorităţilor, a unei biserici protestante finanţate de credincioşi a generat în aprilie reacţii aprinse de indignare şi a alimentat tensiunile în oraş.

La rândul său, o universitate din Xian (nordul Chinei) a decis să interzică orice festivitate de Crăciun în campus, obligându-i în schimb pe studenţi să urmărească filme interminabile de propagandă culturală, dedicate filosofului antic Confucius, potrivit presei de stat.

Un purtător de cuvânt al universităţii a explicat că studenţii au fost invitaţi să "acorde mai multă atenţie tradiţiilor chineze" şi să nu "idolatrizeze sărbătorile străine".

Aceste interdicţii vin însă în contradicţie cu simbolurile Crăciunului afişate de toate centrele comerciale chineze, unde ghirlande, brazi, melodii de sezon şi Moşi Crăciun deghizaţi sunt omniprezenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri