Craterul din Japonia, reparat în doar două zile

Data actualizării: Data publicării:
strada

Autorităţile din oraşul japonez Fukuoka, unde o groapă uriaşă a înghiţit o intersecţie întreagă, au reparat şoseaua în numai câteva zile zile, iar zona a fost redeschisă traficului, relatează The Guardian, scrie News.ro.

Într-o demonstraţie tipică de eficienţă japoneză, muncitorii au lucrat 24 de ore din 24 pentru a umple groapa cu 6.200 de metri cubi de nisip şi ciment. Lucrarea a durat două zile.

strada
Fotografii: japantimes.co.jp

Pe lângă reparaţiile la carosabil, muncitorii au reparat sistemul de canalizare, de alimentare cu gaze, semafoarele şi stâlpii de iluminat care au fost înghiţiţi de groapa enormă apărută pe 8 noiembrie dimineaţă.

Echipele de muncitori au fost lăudate de populaţie pe reţelele de socializare. „Sunt surprins că drumul a fost redeschis într-o săptămână”, a scris un utilizator pe Twitter. „Impresionant. A fost rapid”, a scris un altul.

Autorităţile au inspectat lucrarea, au declarat zona sigură şi au redeschis-o pentru trafic.

Primarul din Fukuoka, Soichiro Takashima, a dat asigurări că terenul în zona afectată este în prezent de 30 de ori mai rezistent decât înainte. El a adăugat că a convocat o comisie de experţi pentru a stabili cauzele apariţiei gropii.

Groapa, care a avut o adâncime de 20 de metri, a provocat haos pentru navetişti, după ce circulaţia metroului a fost întreruptă pentru mai multe ore. De asemenea, în zonă a fost oprită alimentarea cu energie electrică şi cu gaz. 

strada3

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri