Creatorul celui mai popular joc pe computer n-a câștigat nimic de pe urma lui

Data actualizării: Data publicării:
wes cherry creatorul solitaire

Cei mai mulți dintre noi l-am jucat, i-am văzut pe alții jucându-l sau măcar am auzit de el. Este cel mai popular joc pe computer creat până acum. Anul acesta, Solitaire va împlini 30 de ani. Cu adevărat interesantă este însă povestea omului care l-a creat, Wes Cherry.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În 1988, Wes Cherry era stagiar la Microsoft, stagiu pe care îl făcea în timpul liber. Spune că a creat jocul Solitaire din plictiseală: „Pe atunci nu erau multe jocuri, așa că a trebuit să le facem noi”.

La vremea aceea, fondatorul Microsoft, Bill Gates, era de părere că e un joc prea greu, spune Cherry, potrivit Mashable.

Programatorul nu a primit niciun ban pentru jocul pe care l-a creat. Pe de altă parte, începând cu 1999, Solitaire a fost inclus în jocurile Microsoft, alături de Free Cell, Hearts și Minesweepeer, jocuri care aveau scopul să-i învețe pe utilizatorii de computere să folosească mouse-ul. Solitaire a fost prezent de atunci în toate versiunile sistemului de operare Windows.

Multă lume juca Solitaire la muncă, iar Wes Cherry povestește pentru Great Big Story că a creat și o „acoperire” pentru angjați: când se apropia șeful, apăsai o tastă și în locul jocului apărea pe ecran ceva ce semăna cu un fișier Excel.

Microsoft m-a pus să elimin” acest element, spune fostul stagiar.

Multă lume ar crede că, după un asemenea sucees, Wes Cherry a continuat să creeze jocuri pe computer. Lucrurile stau în realitate altfel: stagiarul de la sfârșitul anilor 80 a ieșit cu totul din branșă. Și-a deschis propria afacere, iar acum produce cidru de mere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri