Sari la conținut

Creatorul personajului Asterix a adus un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo

Albert Uderzo a realizat două desene în creion pe care le-a publicat pe contul oficial de Twitter al personajului Asterix, în semn de solidaritate cu ilustratorii şi caricaturiştii asasinaţi miercuri în timpul atacului terorist comis miercuri asupra jurnaliştilor din redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, notează Mediafax. 

Primul desen îl prezintă pe Asterix ridicând în aer, cu o singură lovitură de pumn devastatoare, un agresor din care nu se mai văd decât picioarele, declarând în acelaşi timp: "Moi aussi je suis un Charlie!" ("Şi eu sunt Charlie!").


În al doilea desen, Asterix şi bunul lui prieten Obelix îşi înclină capetele, foarte trişti, cu pălăriile în mâini. Asterix ţine un trandafir în mâna dreaptă, iar căţelul său, Dogmatix, aruncă peste umăr, în urmă, o privire încărcată de tristeţe.

Imaginile au fost publicate în cotidianul francez Le Figaro, pentru care Uderzo a acordat şi un scurt interviu. „Nu îmi schimb felul de a lucra, ci am dorit pur şi simplu să îmi exprim afecţiunea pentru ilustratorii care au plătit cu viaţa pentru operele lor”, a declarat celebrul desenator francez.

„Cum poţi să întreprinzi o acţiune atât de îngrozitoare? Cum pot anumiţi oameni care pretind că sunt fiinţe umane să asasineze alţi oameni pe care nu i-au întâlnit niciodată înainte, dar care au făcut ceva care nu le convine lor şi, din acel moment, trebuie să fie ucişi? Asta e o nebunie!”, a adăugat Albert Uderzo.