Creditorii cer Atenei noi măsuri de austeritate. Premierul grec, gata de un nou compromis

Data publicării:
alexis tsipras discurs 1 iulie GettyImages-479130350-2

Conform unui draft de acord, obţinut de Reuters, reprezentanţii Eurogrupului cer modificarea tuturor legilor adoptate de guvernul Tsipras în prima jumătate a anului 2015, privatizări masive şi un plan hotărât de combatere a evaziunii fiscale.  

Pe de altă parte, Guvernul condus de Alexis Tsipras ar trebui să modifice legile adoptate de când se află la putere şi care nu respectă acordurile anterioare cu creditorii.

În plus, executivul de la Atena trebuie să reorganizeze sistemul bancar, să elimine beneficiile sociale pentru pensionari şi să revizuiască legislaţia privind contractele colective de muncă.

Ceea ce înseamnă un şomaj şi mai ridicat decât cel existent, cel mai mare din Uniunea Europeană. De partea sa, premierul grec a declarat că este gata pentru un compromis şi crede că un acord este posibil în această seară.

Am venit pregătit pentru încă un compromis, le datorăm acest lucru naţiunilor europene care vor ca Europa să rămână unită, nu divizată. Putem ajunge la un acord în această seară, dacă toate părţile doresc acest lucru”, a declarat Alexis Tsipras, premierul Greciei. 

„Mă voi lupta până la ultima milisecundă pentru a ajunge la un acord şi sper că vom ajunge la unul”, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. 

Franţa va face totul pentru a ajunge la un acord în această seară permiţând Greciei, în măsura în care condiţiile sunt îndeplinite, de a rămâne în Zona Euro şi de a permite Europei să avanseze. Avem de ales între ieşirea Greciei din Zona Euro şi rămânerea Greciei în Zona Euro, dar în acest ultim caz am avea o Europă care dă înapoi şi nu mai avansează. Lucru pe care nu mi-l doresc”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri