Sari la conținut
News Alert

Celebrul criminal în serie Charles Manson a fost spitalizat în afara închisorii

Charles Manson, un celebru criminal în serie american, a fost transferat din închisoarea în care îşi ispăşeşte pedeapsa - condamnare pe viaţă - într-un spital din California, marţi, din cauza unor afecţiuni medicale a căror natură nu a fost dezvăluită, au anunţat mai multe publicaţii din Statele Unite, citate de News.ro.

charles-manson

Foto: wikipedia.org

Charles Manson, în vârstă de 82 de ani, suferă de o afecţiune gravă, au raportat mai multe surse pentru cotidianul Los Angeles Times. Site-ul TMZ.com afirmă că Manson a fost transferat la un spital din Bakersfield, California, aflat în apropiere de California State Prison din Corcoran, unde îşi ispăşeşte pedeapsa.

Un purtător de cuvânt al California Department of Corrections and Rehabilitation a refuzat să facă alte dezvăluiri despre starea de sănătate a celebrului criminal în serie, invocând chestiuni care ţin de dreptul la intimitate al deţinuţilor în ceea ce priveşte dosarele lor medicale.

În anii 1960, Charles Manson, un fost deţinut carismatic, a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit ”Manson Family”. În vara anului 1969, el le-a cerut celor mai tinere dintre admiratoarele sale să ucidă şapte persoane. Procurorii americani au spus că acele crime au fost comise în cadrul unui plan mai amplu, ce viza declanşarea unui ”război rasial” în Statele Unite. 

Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa hollywoodiană Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski. Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane - prin înjunghiere sau împuşcare - în reşedinţa actriţei Sharon Tate.

În noaptea următoare, membrii cultului condus de Manson au pătruns în reşedinţa soţilor Leno şi Rosemary LaBianca, patronii unui lanţ de băcănii, i-au înjunghiat mortal de soţii LaBianca şi au folosit sângele victimelor pentru a scrie pe pereţii casei şi pe uşa frigiderului mesaje precum ”Rise” (”Ridică-te”), ”Death to Pigs” (”Moarte porcilor”) şi ”Healter Skelter” - un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul ”Helter Skelter” al trupei The Beatles.

După ce a fost capturat, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.

Potrivit revistei New Musical Express, înainte de a comite acele crime care au şocat opinia publică americană, Charles Manson a încercat să devină un cântăreţ de succes şi a susţinut câteva concerte pe scenele din Los Angeles. Mai multe dintre înregistrările muzicale ale sale au fost lansate de-a lungul anilor din diverşi producători, care încercau să câştige bani de pe urma notorietăţii lui Manson.

Trupa Guns ‘N Roses a înregistrat un cover după un cântec al lui Charles Manson, intitulat ”Look at Your Game, Girl”, ce a fost inclus pe albumul ”The Spaghetti Incident?” din 1993.

În 2016, cântăreaţa Lana Del Rey a dezvăluit că a fost foarte aproape de a fi distribuită într-un film dedicat actriţei Sharon Tate, cea mai cunoscută dintre victimele lui Charles Manson.

Pe aceeași temă