Criza Dreamliner, aproape de final

Data publicării:
15032013 20dreamliner-55071

Compania Boeing a făcut anunţul în Japonia, ţara unde cele mai multe aparate Dreamliner au fost consemnate la sol. Aparatul va avea acum un model îmbunătăţit de baterie litiu-ion, cu un sistem suplimentar de protecţie, menit să prevină supraîncălzirea şi arderea acumulatorului în timpul zborului. Asta a fost, de altfel, problema ce a dus la retragerea temporară din circulaţie a acestui model.

„Credem că e rezonabil să ne așteptăm ca schimbările să fie aprobate într-o perioadă de câteva săptămâni, nu de luni. Cu toate acestea, dacă descoperim ceva pe parcurs, atunci ne vom opri și ne vom schimba planul, dacă trebuie, și vom reacționa în consecință”, a declarat Mike Sinnett, vicepreședinte Boeing.

Inovaţia constă în plasarea bateriei într-o cutie din oţel inoxidabil. Asta ar trebui să prevină supraîncălzirea acumulatorului iar, în caz că bateria totuşi ar lua foc, incendiul ar fi împiedicat să se extindă.

Consemnarea la sol a flotei Dreamliner a afectat mult credibilitatea companiei constructoare, în ciuda asigurărilor date că acesta este printre cele mai sigure avioane Boeing.

400 de milioane de dolari au fost pierderile cauzate de consemnarea la sol a celor 50 de aparate Dreamliner, care operau în şapte ţări. Audierile pentru evaluarea noului tip de baterie vor avea loc luna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri