Criza ostaticilor din Algeria, la final. Armata algeriană a dat un ultim asalt asupra complexului

Data publicării:
19012013 20asalt 20algeria-44647

Asaltul armatei algeriene a fost lansat după ce răpitorii au început să execute mai mulţi prizonieri. Este vorba despre cetăţeni străini, ţinuţi în captivitate de peste 72 de ore.16 ostatici au fost salvaţi, însă pentru şapte captivi a fost prea târziu.

„Teroriştii l-au ucis pe japonez şi ne-au eliberat pe noi. Am văzut cinci cadavre în bucătărie. Obiectivul lor erau cetăţenii străini, dar au ucis din greşeală şi câţiva algerieni”, a spus un ostatic.

Unii dintre ostaticii eliberaţi au fost transportaţi la o bază NATO din Sicilia. Supravieţuitorii au povestit că teroriştii i-au forţat să poarte centuri cu explozibili şi i-au purtat prin complex în camioane-capcană.

„Erau înarmaţi cu pistoale mitralieră de tip Kalaşnikov, o armă mai mare, nu ştiu ce marcă, şi un aruncător de grenade”, a adăugat un alt ostatic.

Citiți șiVictor Ponta: Un cetățean român a murit în Algeria. Un altul e în custodia armatei. Facem eforturi pentru a afla starea sa

Teroriştii au căutat în special cetăţeni străini. În momentele atacului, teroriştii au încercat să-i calmeze pe ostatici: „Nu vă temeţi! Nu vă temeţi! Nu am venit pentru voi. Suntem aici pentru a consolida islamul şi pentru a învăţa Statele Unite ce înseamnă islamul”.

Peste 650 de oameni se aflau în complex miercuri, în momentul atacului. După patru zile, cei mai mulţi dintre ei au fost eliberaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri