Criza ostaticilor din Bangladesh. 20 de civili, toți străini, și șase teroriști au fost uciși

Data publicării:
atac ostatici bangladesh agerpres 8825748

Foto: Agerpres

ACTUALIZARE. 20 de civili și-au pierdut viața în luarea de ostatici. Este, de altfel, cifra pe care o avansau teroriștii din ISIS atunci când au revendicat atacul.

Un atacator a fost capturat în viață, a anunțat premierul din Bangladesh, Sheikh Hasina.


ACTUALIZARE. Criza ostaticilor din capitala statului Bangladesh s-a încheiat după mai bine de 14 ore. 13 oameni ţinuţi captivi de un grup de teorişti au fost eliberaţi în urma intervenţiei în forţă a trupelor speciale. Nu e clar însă dacă aceştia sunt toţi cei care au fost ţinuţi prizonieri în restaurantul dintr-un cartier diplomatic al oraşului Dhaka. Iniţial se vorbea despre cel puţin 20 de oameni care s-ar fi aflat în interior, printre care şi 7 italieni. De asemenea, autorităţile anunţă că 6 terorişti au fost ucişi şi doi poliţişti au murit în timpul operaţiunii de salvare. 


12 captivi au fost deja salvaţi şi transportaţi la un spital militar din apropiere, spune presa locală. De asemenea, martorii au spus pentru CNN că 5 terorişti au fost ucişi şi că unul a fost capturat.

Soarta celorlaţi doi agresori nu este deocamdată cunoscută.

Doi poliţişti au fost ucişi în timpul operaţiunii de slavare. Intervenţia în forţă a trupelor a avut loc după ce negocierile au eşuat.

Printre persoanele luate ostatice s-ar afla și cetăţeni italieni, potrivit unor surse de la Ministerul italian de Externe, relatează Reuters, citat de News.ro.

Ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni a spus într-un mesaj postat pe Twitter că urmăreşte îndeaproape „situaţia” din Dacca și a adăugat că este „îngrijorat pentru italieni implicaţi” şi şi-a exprimat solidaritatea cu familiile lor.

Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic dar un oficial american, citat de CNN, este de părere că al-Qaida a pus în scenă atacul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri