Criza ostaticilor din Kenya s-a încheiat

Data publicării:
mall kenya

După patru zile de teroare, criza a luat sfârşit, dar bilanţul tragediei este încă incert. 72 de morţi, dintre care cinci terorişti, iar restul, soldați sau forțe de intervenție. Gruparea islamistă din care fac parte atacatorii susţine, însă, că teroriştii ar fi ucis peste 130 de oameni în atac.

Punct final în criza ostaticilor din Nairobi, după cele mai sângeroase zile din istoria recentă a Kenyei. Anunțul a fost făcut de președintele acestei țări, care a decretat doliu național în memoria victimelor.

„I-am umilit și i-am învins pe agresori. Această etapă a fost încheiată de o echipă de specialiști. Cinci teroriști au fost împușcați mortal. Unsprezece persoane, suspectate că au luat parte la atac, au fost reținute”, a declarat Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei.

Anunțul președintelui kenyan a venit după ce în ultima zi a confruntărilor au apărut mesaje contradictorii privind situația ostaticilor. Cei care au reușit să scape au povestit momentele de groază prin care au trecut.

Alții nu au fost atât de norocoși. Unii dintre ei au fost atinși de gloanțele teroriștilor și au murit pe loc, în timp ce alții au fost răniți de explozii.

Teroriștii, care au folosit ostaticii drept scuturi umane, au fost greu de reperat întrucât s-au ascuns în numeroasele magazine ale clădirii de patru etaje. În timpul confruntărilor, acoperișul centrului comercial s-a prăbușit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri