CRIZA OSTATICILOR. Un avion militar american a evacuat mai mulţi răniţi

Data publicării:
avion 20militar 20afp-44588

"Un avion C-130 a decolat cu pacienţii medicali la bord. Printre ei nu se află niciun american", a declarat, sub anonimat, sursa citată.

Acesta nu a fost în măsură să precizeze câţi foşti ostatici au fost evacuaţi şi nici care este naţionalitatea acestora. Destinaţia aparatului nu a fost dezvăluită.

În cursul dimineţii, televiziunea algeriană privată Ennahar TV a afirmat că un avion american a aterizat pe aeroportul In Amenas pentru a evacua cetăţeni americani.

O a doua evacuare pe calea aerului este programată în următoarele ore, conform responsabilului apărării.

Armata algeriană a lansat joi un asalt asupra unui complex gazifer din Tiguentorine aflat la 40 de kilometri de In Amenas, în apropiere de Illizi unde extremişti islamişti au luat ostatici sute de persoane, printre care numeroşi străini, ca represalii faţă de intervenţia militară franceză din Mali.

Agenţia algeriană APS, care citează o sursă din cadrul securităţii, a dat un bilanţ provizoriu al asaltului: 12 ostatici şi 18 răpitori au fost ucişi şi aproape o sută de ostatici - din cei 132 de străini răpiţi - şi 573 de angajaţi algerieni au fost eliberaţi.

Citiţi şi: MAE: Trei ostatici români de pe platforma algeriană de gaze sunt liberi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri