CRIZA REFUGIAȚILOR. Avertismentul serviciilor de informații germane

Data publicării:
sigla BfV

Ne îngrijorează foarte tare faptul că islamiștii, sub acoperirea ajutorului umanitar, încearcă să deturneze situația refugiaților pentru a servi scopurilor lor, făcând prozelistim sau încercând să-i recruteze”, a declarat într-un comunicat Bundesamt fur Verfassungsschutz (Biroul pentru Protecția Constituției).

„Acordăm o atenție deosebită tinerilor refugiați neînsoțiți, care ar putea fi ținte facile pentru islamiști”, mai spun serviciile de informații interne ale Germaniei. Totuși, serviciile recunosc că nu au informații credibile care să indice că anumite grupări jihadiste s-au folosit de afluxul de refugiați pentru a se infiltra pe teritoriul federal.

Numărul salafiștilor în Germania a crescut puternic în ultimele trei luni, ajungând de la 7.500 la 7.900, arată serviciul german.

BfV estimează că până acum circa 740 de persoane au plecat din Germania pentru a se alătura Statului Islamic în Siria sau Irak. 120 dintre acestea au fost ucise, iar o treime au revenit în țară. „Avem date despre mai mult de 70 de persoane care au o experiență de luptă”, spune spionajul german.

Poliția a făcut percheziții, marți dimineața, la Berlin, din cauza unor suspiciuni legate de existența unei filiere de recrutare de combatanți pentru Siria, într-o moschee din capitala germană.

Săptămâna trecută, un irakian condamnat pentru terorism a fost ucis de poliția din Berlin după ce a înjunghiat o polițistă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri