Criza refugiaților | Franța și Germania, pe drumuri diferite

Data publicării:
refugiati migranti slovenia - GettyImages - 22 oct 15

Pentru a fi şi mai clar, şeful guvernului de la Paris a spus că ţara sa se opune permanentizării cotelor de redistribuire şi spune că nu va accepta niciun refugiat în plus peste cei 30.000 de mii pe care s-a angajat să îi preia.

Politica de deschidere față de refugiați pe care o promovează cancelarul federal german Angela Merkel „nu este sustenabilă pe termen lung”, a spus premierul francez Manuel Valls, într-un interviu pentru presa germană, relatează Agerpres.

„Această politică, temporar justificată, nu este sustenabilă pe termen lung”, a răspuns Valls întrebat dacă sprijină „politica Angelei Merkel de deschidere a frontierelor”. 

„Capacitățile noastre de primire sunt limitate, tensiunile din aceste ultime săptămâni — în Germania, dar și în altă parte a Europei — ne obligă să spunem lucrurile clar: Europa nu-i poate primi pe toți imigranții care vin din Siria, Irak sau Africa", a afirmat premierul francez, în acest interviu acordat grupului de presă regional Funke. 

„Europa trebuie să-și reia controlul la frontierele sale și politica sa pentru migrație și azil”, a adăugat el. 

Anunţul venit de la Paris este unul surprinzător, în contextul în care Franţa a susţinut până acum politica cotelor de relocare. Preşedintele Francois Hollande cerea, nu demult, ca statele care refuză să-şi preia cotele de refugiaţi să fie aspru pedepsite. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri