Cum a fost pedepsit chirurgul din Austria care a amputat piciorul greșit al unui pacient. Între timp, acesta a murit

Data actualizării: Data publicării:
Medici în operatie.
Un chirurg din Austria a fost amendat după ce a amputat piciorul greșit al unui pacient Foto: Guliver/GettyImages

Un chirurg din Austria a fost amendat după ce a amputat piciorul greșit al unui pacient, la începutul acestui an. În loc să-i îndepărteze piciorul stâng bolnav al unui pacient în vârstă, chirurgul l-a tăiat pe cel drept, iar greșeala a fost descoperită abia după două zile.

Miercuri, tribunalul din Linz l-a găsit pe chirurgul de 43 de ani vinovat de neglijență gravă și l-a amendat cu 2.700 de euro, relatează BBC.

Pacientul a murit înainte ca dosarul să ajungă în instanță, iar văduvei i s-a acordat o despăgubire de 5.000 de euro, de asemenea, prin hotărâre judecătorească.

Bărbatul în vârstă s-a internat la o clinică din Freistadt în luna mai pentru a-i fi amputat piciorul stâng, însă chirurgul a marcat membrul drept. Greșeala a fost descoperită când au fost schimbate bandajele, iar pacientul a fost informat că va trebui să-i fie amputat și celălalt picior.

La acea vreme, spitalul a spus că incidentul a fost „rezultatul unor circumstanțe nefericite”, iar managerul și-a cerut scuze publice într-o conferință de presă.

În timpul procesului, chirurgul - o femeie - a spus că a existat o lipsă de comunicare în sala de operație. Întrebată de ce a marcat piciorul drept și nu pe cel stâng, ea a răspuns: „Nu știu”. După incident, ea s-a transferat la o altă clinică.

Cazurile de acest gen sunt rare, dar totuși există. În 1995, un medic din SUA a descoperit la jumătatea intervenției chirurgicale că amputa piciorul greșit al unui pacient diabetic. A fost nevoit să ducă până la capăt operația pentru că deja tăiase mușchii, tendoanele și ligamentele.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri