Cum a reușit să fure un pensionar de 82 de ani bijuterii de peste 400.000 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Samuel Sabatino
FOTO: NYPD

Un pensionar de 82 de ani, din SUA, care trecea drept un bunic respectabil, a reușit să fure din apartamente aflate în zone exclusiviste din New York bijuterii de peste 400.000 de dolari. Bătrânul a fost arestat în urmă cu câteva zile, în urma unei anchete care a durat aproape 5 ani.

Samuel Sabatino, care locuiește în Florida, mergea cu mașina în Manhattan în perioada vacanțelor. Intra în blocurile în care locuințele costă milioane de dolari, se strecura pe lângă portari, apoi spărgea apartamente din care fura doar bijuterii și ceasuri, relatează CNN.

Potrivit anchetatorilor, Samuel Sabatino ar fi dat zece spargeri în New York, în decurs de 5 ani, dar există suspiciunea că ar fi acționat și în alte orașe. Valoarea bunurilor furate depășește suma de 400.000 de dolari.

Hoțul pensionar poreclit de investigatori „spărgătorul de vacanță”

Polițiștii l-au poreclit pe Sabatino „spărgătorul de vacanță”, pentru că acționa doar în perioadele în care americanii aveau liberele legale: 4 iulie, ziua muncii, ziua eroilor.

Detectivul Kevin Gieras îl căuta pe hoț încă din 2014, atunci când au fost sparte primele locuințe de lux, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al NYPD, Phillip Walzak. Un an mai târziu, anchetatorii au dat publicității imagini cu hoțul surprinse de o cameră de supraveghere.

Bătrânul a fost arestat în urmă cu câteva zile. În afara faptelor dovedite deja, Sabatino mai este principalul suspect în alte câteva zeci de spargeri.

Samuel Sabatino a fost prins în momentul în care a intrat într-un bloc cu un sac negru în mână. Un angajat al clădirii l-a întrebat ce căuta acolo, iar el i-a răspuns că venise să-și viziteze vărul, Suarez. Când a aflat că nu exista în clădire niciun locatar sau angajat cu acest nume, bătrânul a spus că greșise clădirea și a plecat, însă portarul a sunat la poliție, iar hoțul a fost arestat în scurt timp.

Polițiștii spun că suspectează că Sabatino ar fi acționat astfel încă din 2001. Bătrânul este acum arestat și poate fi eliberat dacă plătete o cauțiune de 250.000 de dolari. Riscă 15 ani de închisoare pentru faptele sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri