Cum ar arăta bomba folosită în atacul chimic din Siria

Data actualizării: Data publicării:
siria bomba

Imagini impresionante vin din Siria, unde ar fi avut loc un nou atac chimic lansat de regimul Bashar al Assad asupra civililor din localitatea Duma, unul dintre ultimele bastioane deţinute de rebelii sirieni. Bombardamentul cu gaz toxic a lăsat în urma cel puţin 60 de morţi, printre ei, mulţi copii.

Sunt imagini greu de privit şi care au revoltat comunitatea internaţională. Cea mai virulentă reacţie vine de la Washington. Preşedintele Donald Trump a spus îi consideră vinovaţi pentru această tragedie pe Vladimir Putin şi Iranul, care îl sprijină pe Bashar al Assad. Tot liderul de la Casa Albă promite că va răspunde dur acestui atac. Cum o va face rămâne să anunţe în orele următoare.

Un semn că situaţia e cât se poate de gravă - Donald Trump şi-a anulat turneul din America de Sud, pentru a se concentra pe un răspuns la noua criză. Până la anunţul preşedintelui american, a avut loc un schimb dur de replici între Washington şi Moscova, în Consiliul de securitate al ONU.

Statele Unite sunt hotărâte să se asigure că monstrul care a folosit armele chimice împotriva sirienilor e tras la răspundere. Suntem într-un moment periculos. Marele rău reprezentat de folosirea armelor chimice era contestat, cândva, de întreaga lume, dar acum, e pe punctul să devină noua normalitate. Comunitatea internaţională nu trebuie să permită aşa ceva”, a spus Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU.

„Rusia ar putea încheia masacrul fără sens, dacă ar dori asta. Imaginile cu copii morţi înseamnă foarte puţin pentru guverne precum Rusia, care cheltuie propriile resurse ca să-l susţină pe Assad”, a continuat ambasadorul.

Am transmis Statelor Unite că utilizarea forţei armate sub pretexte înşelătoare va duce la repercusiuni grave. Le cerem politicienilor occidentali să-şi tempereze discursul belicos, pentru a lua în calcul posibilele repercusiuni şi să oprească extinderea nesăbuită a ameninţărilor la adresa securităţii globale”, a răspuns Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri