Cum au reușit medicii vietnamezi să salveze un pacient britanic cu COVID-19. Țara nu a înregistrat niciun deces cauzat de virus

Data publicării:
Medicii din Vietnam au salvat mai multi pacienti cu COVID-19
Foto: Spitalul Cho Ray

Un britanic, în vârstă de 43 de ani, cu o formă extrem de gravă de COVID-19 a fost salvat de medicii din Vietnam, scrie BBC. Salvarea pilotului britanic a devenit un caz de mândrie națională, starea lui de sănătate fiind urmărită minut cu minut de către presa locală.

"Dacă aș fi fost oriunde altundeva pe planetă, aș fi mort. În alte părți, medicii m-ar fi deconectat de la aparate după 30 de zile", spune Stephen Cameron, pacientul cu numărul 91, de pe patul său de spital.

Cameron era ultimul pacient internat la terapie intensivă, iar odată cu salvarea sa, țara asiatică a reușit să-și mențină recordul de zero decese din cauza noului coronavirus. 

Bărbatul a stat 68 de zile în comă indusă și conectat la aparate complexe, care îi scoteau sângele din corp, îl oxigenau și îl băgau înapoi. Plămânii lui mai funcționau la doar o zecime din capacitate, iar rinichii cedaseră, așa că avea nevoie de dializă. La un moment dat, doctorii i-au mai dat doar 10% șansă de supraviețuire.

Acum, pilotul scoțian și-au revenit, a scăpat complet de infecție și urmează să fie externat. Vietnam are o populație de peste 95 de milioane de oameni, mai mult decât Germania, dar a înregistat doar 353 cazuri de COVID-19 și niciun deces.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri