Cum contracarează Rusia sporirea forțelor NATO pe flancul estic

Data publicării:
serghei soigu - nato.org

FOTO: nato.org

 „Ministerul Apărării a adoptat o serie de măsuri pentru contracararea creșterii forțelor NATO în imediata apropiere a frontierelor ruse”, a anunțat Șoigu, miercuri, la o reuniune a ministerului. Astfel, două noi divizii vor fi desfășurate până la sfârșitul anului la frontiera de vest a Rusiei și una în sudul țării.

La ora actuală sunt în curs de desfășurare măsuri pentru amenajarea bazelor unde vor fi instalate aceste trei noi structuri, a spus generalul Șoigu.

Ministrul Șoigu anunțase încă din ianuarie crearea a trei noi divizii în vestul Rusiei. Mai târziu s-a aflat că o unitate motorizată va fi desfășurată la Rostov pe Don (în sud, nu departe de granița cu Ucraina, n.red.), iar altele două în regiunile Smolensk (vest) și Voronej (sud-vest).

Fiecare din cele trei divizii, așa cum s-a anunțat anterior, va avea aproximativ 10.000 de persoane în componența sa, potrivit TASS.

Această nouă declarație a lui Șoigu intervine în condițiile în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat o consolidare a capacităților Alianței în est, care s-ar putea traduce prin desfășurarea sub forma rotației a patru batalioane (putând avea fiecare mai multe sute de oameni), cu echipamentele asociate, în țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania) și în Polonia.

SUA vor, de altfel, să desfășoare — prin rotații succesive — o brigadă blindată în Europa de Est (4.200 de soldați) din februarie 2017 și prevăd creșterea de patru ori, în anul următor, la 3,4 miliarde de dolari, a cheltuielilor destinate întăririi prezenței militare americane în Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri