Cum relatează presa internațională acuzațiile de corupție la adresa premierului Victor Ponta

Data publicării:
ACUZATII PONTA CU INFOGRAFII MEDIAFAX

Jurnaliştii de la France Presse scriu că Victor Ponta a fost chemat la DNA şi audiat în legătură cu mai multe acuzaţii de corupţie care îi privesc pe unii dintre aliaţii lui politici.

La rândul lor, cei de la Reuters anunţă că procurorii au început urmărirea penală în cazul şefului guvernului de la Bucureşti pentru fals în înscrisuri, spălare de bani şi complicitate la evaziune.

Şi presa bulgară a reacţionat imediat la vestea că premierul român este urmărit penal. Jurnaliştii de la Novinite scriu că şeful guvernului de la Bucureşti este anchetat în legătură cu acuzaţii de conflict de interese, dar şi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani de pe vremea când era avocat.

Jurnaliştii de la Associated Press, preluaţi şi de site-ul televiziunii americane ABC News, titrează: „Sunt acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală”, citând una dintre declaraţiile premierului Victor Ponta la ieşirea de la DNA.

Jurnaliştii americani amintesc şi faptul că premierul român a petrecut 30 de minute la DNA şi amintesc în final, că, în ultimele luni, România a intensificat lupta anticorupţie.

Jurnaliştii de la tabloidul britanic TheDailyMail vorbesc despre acuzaţiile care i se aduc premierului român. Ei scriu că toate acestea vin în contextul în care, în ultimele luni, mai mulţi oficiali de rang înalt au fost arestaţi.

Jurnaliştii britanici amintesc că şi socrul lui Victor Ponta este anchetat, în timp ce unul dintre miniştrii guvernului pe care îl conduce, Darius Vâlcov, a fost arestat în luna martie tot pentru corupţie. 

Citiți și
VICTOR PONTA, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Dan Şova
Klaus Iohannis: Solicit demisia lui Victor Ponta
Victor Ponta, după întâlnirea cu Klaus Iohannis: „Doar Parlamentul poate să mă demită”
Victor Ponta poate fi suspendat doar dacă deputaţii încuviinţează cererea DNA de începere a urmăririi penale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri