Cum reușesc chinezii din Hubei să intre și să iasă din zona de carantină impusă din cauza coronavirusului ucigaș

Data publicării:
Coronavirus Pneumonia Outbreaks In China
Foto: GettyImages

Oamenii pleacă și intră în provincia Hubei din China, pe jos pe un pod peste râul Yangtze, în ciuda interdicției de circulație impuse de autorități din cauza epidemiei de coronavirus, soldată cu peste 200 de morți.

Râul Yangtze reprezintă linia de demarcație între orașul Jiujiang din provincia Jiangxi și Huanggang din Hubei, unul dintre orașe cel mai puternic lovite de focarul de coronavirus și acum izolat de restul Chinei pentru a încerca să controleze agentul patogen.

Dar traficul peste râul Yangtze arată că interdicția este permeabilă, ridicând îndoieli asupra eficienței acesteia și oferind o privire asupra vieții în interiorul epicentrului a ceea ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a numit o urgență globală, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Wu Minzhou, un proprietar de magazin în vârstă de 40 de ani, care pescuia lângă podul de pe partea dinspre Jiangxi, a declarat că este îngrijorat de excepțiile făcute pentru persoanele care pleacă din Hubei.

Pentru că există o perioadă de incubare în joc aici, dacă pleacă spre exemplu spre orașele din nordul Chinei, atunci este foarte posibil să infecteze și aceste zone”, a spus el.

Deși circulația autovehiculelor nu este permisă peste pod, acesta este totuși deschis pietonilor. Poliția a explicat că oamenii pot intra în Hubei și că vor putea ieși, dar numai în „circumstanțe speciale”.

Acestea includ persoane care se aflau în Hubei, dar au rezervat bilete de tren pentru a pleca din Jiujiang înainte de Anul Nou Chinezesc.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 9.692 de cazuri, iar numărul total al deceselor se ridică la 213.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri