Cum s-a trezit un român din Italia cu o factură de 40.000 de euro la electricitate. Greșeala pe care a făcut-o

Data actualizării: Data publicării:
contoar electricitate
Un român din Italia s-a trezit cu o factură de 40.000 de euro la electricitate FOTO: Getty Images

Un român de 25 de ani, stabilit în Italia, la Taranto, a avut un șoc când s-a trezit acasă cu o somație pentru plata unor facturi restante la furnizorul de energie electrică în valoare de 40.000 de euro, în condițiile în care locuiește cu chirie într-o casă modestă.

Speriat, tănărul a apelat la un avocat, Ivan Zaccaria, care, în urma demersurilor făcute, a descoperit că tânărul român fusese victima unor escrocherii, potrivit La Gazzetta del Mezzogiorno.

Ce s-a întâmplat? În anul 2017, românul era în căutarea unui loc de muncă și a depus CV-uri la mai mulți angajatori, inclusiv la un bar din oraș foarte popular printre tineri la data respectivă. Pentru că i s-a lăsat impresia că avea șanse foarte mari de a fi angajat în acest loc, românul a lăsat aici, în plus, o copie după documentul de identitate și codul fiscal.

A plecat acasă plin de speranță, însă telefonul pe care îl aștepta nu a mai venit. Între timp, românul și-a găsit un alt loc de muncă și a uitat complet de promisiunea pe care i-a făcut-o patronul barului.

Acesta, însă, se pare că nu a avut nicio clipă intenția de a-l angaja. În schimb, i-a folosit datele personale pentru a încheia în numele lui două contracte pentru furnizare de energie electrică pentru două baruri, contracte pe care el le-a semnat în fals. Contractele au fost încheiate pe o perioadă de un an.

Pentru că facturile nu au fost plătite, românul a fost înregistrat cu datorii, iar furnizorul de energie a apelat la o firmă specializată pentru recuperarea datoriei.

În urma anchetei declanșate, patronul barului respectiv, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost pus sub acuzare și a fost condamnat la 8 luni de închisoare, plus plata unor despăgubiri pentru tânărul român.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri